Wat moet er in een crème zitten? Wat maakt nou een crème goed, of juist niet goed?

Bij iedere drogisterij, parfumerie, supermarkt en zelfs bij de action staan verschillende soorten crèmes. Van €2,- tot wel €500,-. Veel belovende kreten staat erop, zoals: dermatologisch getest, puur natuur, vegan, PH neutraal, zonder parabenen en noem maar op.

Maar wat maakt een crème een goede crème? Wat moet er in een creme zitten, om een goede basis te creme te zijn?

In principe hebben we voor een goede crème 3 basisstoffen nodig:

  • Een vulmiddel
  • Een werkstof voor het vochtgehalte
  • Anti-oxidanten

Voor het vulmiddel zijn er 3 stoffen die hiervoor gebruikt kunnen worden:

  • Een minerale vet zoals Paraffinum Liquidum – voelt erg fijn, maar sluit de huid af. Wordt wel veel gebruikt omdat dit goedkoop is.
  • Siliconen – voelt ook fijn aan, maar is slecht afbreekbaar in de natuur en blijft op de huid achter
  • Plantaardige olie – is erg fjin, wordt goed door de huid verdragen

Om het vochtgehalte te herstellen wordt vaak Hyaluronzuur gebruikt en als anti-oxidant is bijvoorbeeld vitamine E erg bekend.

In alle werkstoffen zit veel verschil in kwaliteit. De ene Hyaluronzuur is de andere niet en ook voor de olie is er natuurlijk voor de fabrikant veel keuze. Om al deze stoffen met elkaar te binden, zijn er ook emulgatoren nodig, conserveringsstoffen en nog meer noodzakelijke ingrediënten die er voor zorgen dat je crème goed blijft.

Babor PRO

Naast deze ingrediënten kan de fabrikant extra toevoegingen doen. Bijvoorbeeld vitamine C. Dan wordt dit dus een vit C Creme. Weer kan de consument niet zien, hoeveel vitamine C er is bij toegevoegd. Zoals je ziet is dit dus altijd erg lastig voor iedere consument. En wat goed voelt, hoeft dus niet goed te zijn.

Wil je dus echt goed advies? Laat een goede huidspecialist uw huid beoordelen. Dan weet je zeker dat het goed is. Maak een afspraak voor een huidscan en kennisbehandeling via onderstaande button.