Heb jij?

 • Grijs of wit haar
 • Rosig haar
 • Enkele haren

Dan is Laser of IPL niet voor jou geschikt. Met elektrisch ontharen kan ik jou wel helpen.

Uw adres voor Elektrisch ontharen in het Westland.

Het is bij elektrisch ontharen zeer belangrijk dat u behandelt wordt door iemand die zeer deskundig is en behoorlijk ervaring heeft opgebouwd. Wij werken met de Apilus. Dit is een elektrisch onthaar apparaat wat de parel is in onze branche. Behalve de vertrouwde technieken zoals blend en diathermie, werken wij ook met de flash methode. Dit is een methode waarbij de haar in een halve seconde al kon los laten. Zo kunnen ook grotere stukken snel en deskundig behandelt worden. Met 12 jaar ervaring en opleiding huidtherapeute en gespecialiseerde schoonheidsspecialiste, ben je verzekerd van een expert.

Elektrisch ontharen is het definitief ontharen met een naaldje. Hierbij wordt een naaldje langs de haar in de huid geschoven. Het naaldje geeft een behoorlijke warmte af, zodat de haarfollikel wordt vernietigt. Deze methode is ideaal voor kleine oppervlakte, omdat het vrij veel tijd kost. Maar omdat de IPL alleen donkere haren kan vernietigen is deze methode ook zeer geschikt voor blonde, grijze of rode haren. Er zijn in principe twee methoden: de Blendmethode en de diathermie methode die we wat nader toelichten.

De blendmethode

Met een (gouden) naald van dezelfde dikte als de haar en steken deze evenwijdig met de haargroeirichting in de haarfollikel. Doordat we vooraf gecontroleerd hebben hoe diep de haar in de huid aanwezig is, weten we hoe diep we de naald in moeten steken. Blend betekent samenvoegen. Bij deze methode wordt er gelijktijdig gebruik gemaakt van gelijkstroom als wisselstroom. De gelijkstroom brengt een elektrolyse proces op gang in de haarfollikel. Elektrolyse wil zeggen dat de in water opgeloste geïoniseerde verbindingen gesplist worden. Hierdoor ontstaat er een loogproces in de haarfollikel. Dit proces wordt versneld door tegelijkertijd wisselstroom toe te voegen (thermolyse). Het loog dat in de haarfollikel ontstaat werkt oplossend op de kiemcellen in de follikel wand. Als de haar in de anagene groeifase is, er op de juiste manier ingestoken is en met de juiste hoeveelheid gelijk- en wisselstroom gewerkt is, kun je de haar met een pincet verwijderen en zie je deze zonder weerstand uit de huid komen. Deze haar zal niet meer terug groeien. De blendmethode is een langzame methode in vergelijking tot de diathermie methode, maar wel erg effectief en minder pijnlijk.

Diathermie methode

Bij deze methode wordt er alleen gebruik gemaakt van wisselstroom. De energie die vrijkomt wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen stollen en vervolgens afsterven. Dit proces noemen we coagulatie. Ook bij de diathermiemethode wordt er met een (gouden) naald van dezelfde dikte als de haar gewerkt, volgens dezelfde voorwaarden als bij de blendmethode.

Voor beide methoden is het van groot belang dat u kiest voor een goed opgeleide schoonheidsspecialist / huidtherapeute in het bezit van het diploma Elektrisch ontharen volgens beide methoden en dit ook door bijscholingen op niveau houdt.

Wanneer mag het misschien niet?

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Diabetes (behandeld met insuline-inspuitingen)
 • Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken
 • Lupus erythemamatosus (auto-immuunziekte)
 • Silicone borstimplantaten