Wat zijn schimmelnagels?

  • Bij schimmelnagels ziet u wit-gele tot bruinkleurige nagels
  • De nagels worden dik en brokkelen af
  • Schimmelnagels worden in de volksmond ook vaak kalknagels genoemd
  • In vakjargon noemen we schimmelnagels onychomycose

Vaak zien we ook een (lichte) vorm van een schimmel op de voeten. Deze is vaak wat makkelijker te behandelen dan op de nagels.

Voor de behandeling van schimmelnagels ben je bij Huid- en voetzorg De Tijd aan het juiste adres. Een medische pedicure en een huidtherapeut stellen samen voor u een behandelplan op. In combinatie met de Nd-Yag laser en uw persoonlijke thuispakket kunt u snel uw slippers weer aan.

Informatie van de behandeling en benodigd aantal laser behandelingen

Voor aanvang behandeling zal er eerst een test worden uitgevoerd om te controleren of er daadwerkelijk een schimmel in de nagel aanwezig is.

Bepaalde factoren, zoals o.a. de groei van de nagels en het opvolgen van de thuisvoorschriften hebben invloed op het resultaat. Het resultaat van de behandeling wordt zichtbaar als het aangetaste nageldeel uitgroeit. Nagels groeien heel langzaam, het kan enkele maanden duren voordat uitgroei zichtbaar is. Het uitgroeien van een volledige nagelplaat kan 12 tot 24 maanden duren, afhankelijk van de snelheid van de groei van de nagels. Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De eerste 2-3 behandelingen worden uitgevoerd om de 2-4 weken, daarna worden controle-afspraken ingepland om de 2-3 maanden. Aan de hand van de uitgroei van de nagel wordt dan beoordeeld of een behandeling nodig is. Onderhoudsbehandelingen kunnen gewenst zijn.

Bij 70% van de gevallen zorgt de laserbehandeling voor uitgroei van de schimmelnagel. In 30% van de gevallen heeft een specifieke groep schimmels de overhand die niet worden vernietigd door warmte van de laser. Voorafgaand kan niet worden nagegaan welke specifieke groep schimmels de overhand heeft. De kans bestaat dus dat de laserbehandeling alleen zorgt voor een verbetering van de nagelplaat, maar niet zorgt voor het volledig uitgroeien van de schimmelnagel.

Voorafgaand aan de behandeling

De laser dringt dieper door bij dun gefreesde nagels. Bezoek voorafgaand aan de laserbehandeling onze pedicure om uw nagels zo dun mogelijk te frezen. Neem naar de behandeling schone sokken mee, zodat u deze direct na de behandeling kunt aantrekken. Verschoon de dag van de behandeling uw beddengoed. Tevens ontvangt u bij de eerste behandeling een productserie voor thuis. Een spray voor uw schoenen en voeten, een nageltinctuur een een helende nagelolie. U mag de dag na de behandeling hiermee starten.

Thuisvoorschriften

Voor een optimaal resultaat van de behandeling is het belangrijk om de kans op her-besmetting zo klein mogelijk te maken. Onderstaande thuisvoorschriften dragen hieraan bij:

  • Draag altijd schone sokken
  • Spray de schoen de eerste keer 5x in zodat er een coating in de schoen ontstaat
  • 2x per week de schoenen 2maal insprayen
  • Gebruik geen douchematjes, maar gebruik altijd een schone handdoek
  • Verschoon je beddengoed na een laserbehandeling
  • Zorg dat er geen herbesmetting kan plaats vinden. Overal kunnen sporen achterblijven. Alleen door strikte hygiëne kunnen deze sporen worden vernietigd.
Behandeling Prijs
Consult met test
Wanneer u wilt starten met het laseren van uw nagels is het belangrijk dat we zeker zijn dat we te maken hebben met een schimmel. Door middel van een test kunnen we de juiste diagnose stellen. Dit voorkomt een hoop teleurstellingen.
€ 41,50
3 x behandelingen beide voeten
Bij dit pakket ontvangt u 3 behandelingen aan alle teennagels. Tevens ontvangt u hierbij een gratis consult en een thuisverzorgingspakket twv € 55,-
€ 400,00
1 behandeling beide voeten
Voor de eerste behandeling adviseren wij u om ook een mycose test te laten uitvoeren.
€ 125,00
1 nagel per behandeling
Ook voor 1 nagel kan je uiteraard langs komen. Hierbij komen nog wel de thuisproducten.
€ 40,00
2 nagels per behandeling
Ook hierbij komen nog wel de producten voor thuisgebruik.
€ 50,00