Heeft u last van rode tot paarse adertjes in het gezicht?

Dit wordt ook wel couperose genoemd.

Heeft u hierbij ook ontstekingen?

Dit heet dan Rocacea

Deze storende adertjes kunnen we bij Huid- en voetzorg De Tijd in Monster verwijderen door onze HBO geschoolde laserspecialist.

Om tot een goed resultaat te komen gebruiken wij de Nd-Yaglaser, IPL of door te coaguleren.

Bloedblaasjes worden ook wel Cherry angioma’s of kersenwratjes genoemd. Hierbij is een oppervlakkige vermeerdering van het bloedvatweefsel zichtbaar als rode, bolle plekjes van 1 mm tot 1 cm groot. Deze bloedblaasjes zijn volstrekt goedaardig, maar zullen niet vanzelf wegtrekken.

Spider Naevus ook wel spinnetjes is een netwerk van zichtbare rode vaatjes. Centraal is een rode, ronde kern zichtbaar waaruit meerdere vaatjes lopen. Deze vaatjes zijn zichtbaar door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatjes

Bij Huid- en voetzorg De Tijd worden couperose en andere vaatafwijkingen behandeld met de Nd-Yag 1064 nm vaatlaser of een combinatie met de Alexandrite laser. Dit is de meest effectieve behandelmethode. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte en deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant op.

De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met direct luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt uitgeschakeld voor de warmte en de behandeling minder gevoelig is.

Laserbehandeling rosacea

Soms gaat couperose gepaard met kleine puistjes, ontstekingen, flushing (opvlammende roodheid), jeuk of branderigheid. Er kan dan sprake zijn van rosacea. Hierbij staat vaak ook egale roodheid op de voorgrond. Bij de behandeling van Rosacea wordt vaak aanvullend ook met IPL (intense Pulsed Light) behandeld om flushing en egale roodheid aan te pakken.

Behandeling Details Prijs
Losse adertjes Nd-Yag 15 min. € 50,-
Losse adertjes Nd-Yag 25 min. € 75,00
IPL kleine wangen € 75,00
IPL hele wangen € 100,00
IPL hele gelaat € 125,00
Coaguleren adertjes 15 min. € 35,00
Coaguleren adertjes 25 min. € 55,00

Meestal zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Dit ligt tussen de 3-6 behandelingen. Dit is ook afhankelijk van uw thuis routine. Rookt u, bent u veel buiten, houdt u van gekruid eten, ervaart u veel stress. Maar ook is het belangrijk om uw thuisproducten hierop af te stemmen. Een goede SPF, een couperose serum en een milde reiniging is essentieel om mooi resultaat te halen.

Na de behandeling is de huid wat rood en kan het goed zijn dat u wat vocht vast houdt in het gezicht. Gebruik hiervoor Aloë Vera gel zo vaak u wilt.

De couperose kan terug komen. Wij adviseren om dan een losse onderhoudsbehandeling te boeken.