Het behandelen van pigmentvlekken is 1 van de meest gevraagde behandelingen van deze tijd. Uit onderzoek is gebleken dat mensen rimpels vaak minder storend vinden dan vlekjes en plekjes in het gezicht.

Om pigmentvlekken aan te pakken zijn er voor ons als specialiste verschillende mogelijkheden. Samen met u proberen we een zo goed mogelijk behandelplan aan te bieden. Een goede samenwerking is hierbij zeer belangrijk. Want thuis de juiste producten gebruiken is essentieel voor het behalen van resultaat.

Voor enkele plekjes zoals ouderdomswratjes (verruca serborrhoica) zijn 1 of 2 behandelingen met een Cryopen al voldoende.

Voor verspreide pigmentvlekken kunnen we kiezen uit verschillende fruitzuren, de SkinPen of IPL/Laser behandelingen.

Behandeling van post inflammatoire hyperpigmentatie, melasma en Becker naevus is meestal niet effectief te behandelen en kan zelfs verergeren.

Wat we wel mooi kunnen behandelen:

  • Lentigines (zonnevlekjes)
  • Neavus van Ota
  • Ouderdomsvlekjes
  • Sproetjes
  • Pigmentvlekken door parfum

Door middel van het laser- of IPL licht wordt het pigment in kleine korreltjes vernietigd. Het pigment wordt eerst donkerder waarna het hierna langzaam lichter zal worden en verdwijnen. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om de pigmentvlek te behandelen. Ongeveer 70% tot 100% van het pigment in de pigmentvlek neemt door de laserbehandeling af. Het verschilt door het soort pigment en de diepte van het pigment hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. Vaak zijn de zonnevlekjes al met 1 behandeling verdwenen. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van pigmentvlekken is ongeveer 4 weken.

De behandeling wordt als licht gevoelig ervaren. Na de behandeling kan de huid lichtrood kleuren door de warmte van de laser, dit neemt na een paar uurtjes weer af. Zoals eerder vernoemd wordt het pigment eerst donkerder voor een paar dagen en daarna worden deze lichter.

Omdat de pigmentvlek is ontstaan door een beschadiging in de onderste huidlaag, is de kans op recidive aanwezig. Om deze reden adviseren wij u om dagelijks een SPF 30 te gebruiken en een serum met tyrosinase remmende werkstoffen.