Jeugd acne is een veel voorkomende huidaandoening. Meestal ontstaat jeugd acne in de puberteit, wat een aanslag kan zijn op je zelfvertrouwen. Maar ook op latere leeftijd komt het steeds vaker voor. Er bestaan verschillend vormen van jeugd acne, maar ook verschillende oorzaken. Bij de meeste mensen is jeugd acne niet in één dag ontstaan. Het zal dan ook niet in één dag kunnen genezen! Maar met een goed advies en de juiste verzorging zal de jeugd acne minder worden of helemaal genezen.

Jeugd acne komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals je gezicht, nek, borst, bovenrug of bovenarmen. Talgklieren scheiden via poriën en haarzakjes vettige huidsmeer (talg) uit. De kliertjes raken verstopt met talg: je krijgt een meeëter. Als er in de meeëters bacteriën terecht komen, gaan ze ontsteken. Er komt dan pus in en er ontstaat een puistje.

Bijbehorende kenmerken van een acnehuid zijn grote poriën, een vettig en glimmend aanzien en een dikke opperhuid, waardoor de huid een vale kleur heeft. De poriën zijn dikwijls verstopt met ingedikte talg omdat de talg niet voldoende heeft kunnen afvloeien door de te sterke verhoorning van de opperhuid. Er zijn verschillende oorzaken wat de jeugd acne veroorzaakt, waaronder:

  • Erfelijk
  • Verandering in de hormoonhuishouding;
  • De voeding en stofwisseling. Let dus op een gezonde voeding met voldoende vitamines en vocht;
  • Weersinvloeden. De overgang met name van de zomer naar de winter. In de zomer is je huid dikker geworden. En juist in de winter wordt daarbij ook de talg in de huid dikker, wat dus meer verstoppingen oplevert en dus meer jeugd acne;
  • Onjuiste producten. Door te sterke ontvettende middelen breng je je huid uit balans, en in een hoop producten zitten werkstoffen die juist meeëters veroorzaken.
  • Opkomende groei van gezichtsbeharing kan bij de jongens irritaties veroorzaken.

Wij kunnen je helpen om je jeugd acne te doen verminderen. Door de juiste adviezen en productinformatie zal de jeugd acne verminderd worden ofwel genezen. Hierbij kiezen we uit de volgende behandelingen:

Welke behandelingen zijn goed tegen jeugd acne?

  • Dieptereiniging
  • Dieptereiniging met fruitzuur
  • Dieptereiniging met blauw licht IPL
  • Dieptereiniging met microdermabrasie

Naast de behandelingen door een gediplomeerde acnespecialist is het ook belangrijk om speciale verzorging te gebruiken. Wij bekijken je huid en weten wat je huid nodig heeft om te herstellen.

Tevens gaan we kijken of er sprake kan zijn van een voedingsintolerantie. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen jeugd acne veroorzaken.